Sie sind hier: Vervolgcursus Cursus Manuele Lymfedrainage  
 VERVOLGCURSUS
Cursus Blessurepreventie
Cursus Manuele Lymfedrainage
Hartreanimatie
Herhalingscursus
Tapen en bandageren

CURSUS MANUELE LYMFEDRAINAGE
 

Deze opleiding is erkend en gecertificeerd door de Nederlandse Branchorganisatie Sportverzorging en Massage en heeft tot doel u vertrouwd te maken met de theorie en de praktijk van de manuele lymfedrainage.

De cursus lymfedrainage is geschikt voor cursisten die reeds geschoold zijn in de sportmassage en onderwerpen zoals de basis anatomie en fysiologie beheersen. De cursus omvat 7 lesavonden waarin de achtergronden van de manuele lymfedrainage worden toegelicht. De bijeenkomsten zijn voornamelijk praktijklessen. De theorie krijgt u aangeboden in de vorm van een map die zich vult met zgn. modules.
Dit zijn leseenheden die u uitgereikt krijgt. Hierdoor wordt het theoretisch aanbod verdeeld. Dit vereist de nodige zelfstudie.

De behandeling met manuele lymfedrainage, een zachte massage op de droge huid, richt zich op o.m. het bestrijden van oedemen ten gevolge van een sportblessure, vochtretentie na sportinspanning, bestrijding van oedeemvorming na zware inspanning waarbij binnen de sportmassage sprake is van een contra-indicatie.
Juist in deze gevallen heeft manuele lymfedrainage een uiterst positieve werking bij herstel na zo'n zware inspanning en werkt preventief bij het voorkomen van blessures.

Indien u alle modules met voldoende heeft afgesloten ontvangt u het certificaat "Manuele Lymfedrainage".Start dinsdagavond 7 januari 2020.


Cursus Manuele Lymfedrainage (MLD).
Grootte van de groep max. 14 personen (min 6 personen)
Kosten € 385,-- inclusief cursussyllabus

Duur: 7 avonden

Dag: dinsdag.
Lestijden: 19.00 u - ca. 22.00 u.
Locatie: Schrevenweg 3-6, Zwolle

Aanmelden via: info@opleidingosz.nl
 

Richting handgrepen

 

Correspondentie adres: Elzenlaan 15, 8024 ZE Zwolle - Tel: 038-4543702
Cursusadres: Schrevenweg 3-6 - Zwolle
e-mail: info@opleidingosz.nl
Routeplanner

Opleiding Sportverzorging en Massage Zwolle (OSZ).